Placintele si tartele, oricat de banale ar parea pot fi deserturi spectaculoase daca stii cateva trucuri care sa le faca deosebite prin prezentare.

Poti folosi aceleasi ingrediente si umpluturi, dar aspectul lor va fi cu totul altul. In primul rand investeste in cateva tavi rotunde din metal (cu pereti detasabili) sau din ceramica, in care sa iti fie usor sa le asezi si sa le coci.

Apoi, noi te invatam sa le faci margini desprinse, parca, din reviste si toppinguri apetisante.

1. Margini valurite, facute cu o lingura tapetata cu faina, astfel incat sa nu se lipeasca de aluat.

2. Margini cu buline, facute din aluat si taiate cu un cutter mic pentru biscuiti. Foloseste resturile de aluat ramase dupa ce l-ai intins in tava si ai taiat marginile care atarnau peste peretii tavii. Lipeste discurile de aluat cu putin ou batut sau putina apa.

3. Margini impletite, facute din fasii taite din resturile de aluat ramase.

4. Topping de bezea, rumenit in cuptor.

5. O foaie de placinta formata din bucatele mai mici. Merge dupa acelasi principiu aplicat la marginile cu buline, numai ca de adat asta ai nevoie de mai mult aluat, uneori la fel de mult ca pentru baza din care sa tai diverse forme: frunze, discuri mari, inimioare, pe care sa le asezi pe toata suprafata placintei.

Sursa: Food52