Cei mici nu are trebui sa sara peste gustarea de dimineata. Micul dejun ii ajuta sa fie mai destepti si sa aiba rezultate mai bune la scoala spun studiile facute de Univeristatea Harvard. De multe ori insa, prima masa a zilei e luata in graba sau lipseste cu desavarsire.

1. Puterea exemplului!

Primul exemplu pozitiv pentru copilul tau trebuie sa fii chiar tu. Asa ca NU iti incepe ziua doar cu o cana de cafea. Pune langa ea un fruct, un sandvis cu paine integrala, un ou, un iaurt sau un pahar cu lapte.

2. Pregateste o lista cu retete variate pentru micul dejun

Unul din principalele motive pentru care copiii refuza masa de dimineata este pentru ca s-au plictisit de acelasi bol de cereale cu lapte. Variaza meniul si vei vedea ca incep sa fie tentati: unge o chifla cu crema de branza si adauga felii de legume proaspete. Coace de seara briose cu fructe pentru ceaiul de dimineata. Pregateste de seara un quiche pe care doar sa il reincalzesti la prima ora. Merge de minune cu un pahar de iaurt. Nu ai idei? Incearca-le pe ale noastre!

3. Transforma micul dejun intr-o calatorie culinara!

Sandvisul de dimineata se poate transforma intr-un burrito mexican cu ou si avocado, intr-un croissant cu lapte, intr-o chifla englezeasca cu dulceata sau in empanadas (placinte) argentiniene umplute cu legume. Ca sa le stimulezi apetitul vino cu povesti noi in farfuriile copiilor. Alege preparate traditionale din bucatariile lumii usor de pregatit pe loc sau de cu seara.

4. Tine cont si de gusturile celor mici!

Poti sa iti sustii cu argumente in fata lor importanta micului dejun sanatos, dar din cand in cand permite-le sa aiba in meniul de dimineata si ceva din placerile lor. Daca 6 zile pe saptamana iti impui meniul cu legume, fructe, lactate sau alte ingrediente sanatoase, a 7-a zi pune langa ele si o briosa cu ciocolata, clatite, biscuiti sau alte dulciuri de casa.

5. Jumatate din micul dejun poate merge la pachet

Fie pentru ca se trezeste prea tarziu, fie pentru ca nu ii place sa manance dimineata, copilul nu trebuie sa meraga “cu burta goala” la scoala. Daca din tot meniul a baut doar cana cu lapte, sandvisul poate sa mearga la pachetul de la scoala sau poate fi mancat in drum spre scoala. O briosa, un baton cu cereale, un fruct isi mai pot face loc in ghiozdan pentru a fi mancate inainte de ore.