Diminetile tale pot fi mereu altfel daca stii sa iti pregatesti pentru micul dejun mancaruri care iti plac, intr-un timp rapid. Astfel, pe langa cafea sau ceai poti adauga repede si un smoothie energizant, o clatita, croissante calde sau o omleta. Iata ce trucuri am gasit sa te ajute.

1. Pune la congelator in pungute separate ingredientele gata cantarite pentru smoothie-ul preferat. Dimineata nu va fi nevoie decat sa le pasezi cu un blender si sa adaugi lapte sau iaurt. Iti trebuie inspiratie? Iti dam noi doua retete:

2. Foloseste un sandwich maker pentru a face clatite americane.

Nu stii reteta de clatite? Ti-o dam noi!

3. Pregateste un desert sanatos de cu seara: inghetata cu iaurt.  Iti trebuie iaurt grecesc (cu 10% grasime), miere si fructe asortate. Amesteca iaurtul cu mierea intr-un blender si incoropreaza fructele. Apoi toarna totul in forme speciale sau intr-o caserola. Dupa o noapte la congelator vei primi cel mai gustos desert de dimineata.

4. Coace croissante rapide cu ciocolata! Iti trebuie aluat de foietaj gata cumparat si lasat in frigider peste noapte, fulgi de ciocolata si un oua bautut. Taie foaia de aluat in patrate, pune in mijlocul lor fulgii de ciocolata sau ciocolata rupta bucati. Ruleaza sub forma de croissant sau pernuta, unge cu oua batute si pune la cuptor, la 200C, timp de 15 minute. Vei avea o gustare delicioasa langa cafeaua de dimineata.

5. Gateste omleta la microunde in maxim 5 minute. Iti trebuie: 2 oua, 2 linguri de lapte, 2 linguri de branza rasa, sare, piper si ierburi aromatice. Bate ouale si pune-le intr-un bol de ceramica uns. Gateste 45 secunde la putere mare. Amesteca bine si repeta operatiunea pana cand ouale se incheaga. Presa branza rasa, ser, piper si ierburi.

Sursa foto:  www.wherethecookiesare.com