N-am timp sa gatesc retete complicate! Este scuza pe care o punem la inaintare si ne consolam cu semipreparate si sandvisuri reci. Surpriza, insa! Nu ai nevoie nici de prea mult timp si nici de retete complicate ca sa compui o cina rapida si in acelasi timp satioasa. In plus, poti apela la cateva ingrediente cheie gata cumparate, pentru a obtine un rezultat gustos. Iata ideile care ne plac noua cel mai mult.

Aluat de pizza gata preparat

Nu ai timp si nici pricepere ca sa iti produci singur aluatul de pizza acasa? Il gasesti acum in aproape toate supermarketurile, gata framantat si dospit. E adevarat ca va avea mai multa sare decat cel pe care il poti face acasa, dar poti renunta la condimentarea suplimentara a toppingului. Lasa-l sa se decongeleze in frigider (de dimineata sau cu o seara inainte) si la cina poti face in 20 de minute o pizza fierbinte cu ingredientele favorite.

Alte idei pentru a folosi aluatul de pizza cumparat:

  • Unge-l cu ulei de masline si presara ierburi aromatice uscate pentru a face lipii gustoase.
  • Pregateste calzone folosid un sos de paste, branza, spanac si carnati.
  • Taie-l fasii subtiri, presara-l cu pudra/fulgi de usturoi si parmezan ras si pregateste niste sticksuri de casa satioase.

Citeste si: 5 mese cu un singur ingredient principal: puiul rotisat

Naut la conserva

Noi credem ca este un ingredient satios si versatil care poate fi transformat rapid intr-o masa sanatoasa. Cel din conserva este deja fiert si poate fi folosit imediat in salate. Iti recomandam sa incerci o reteta deja testata de Foodstory: Salata cu naut si porumb copt .

Alte idei pentru a folosi conserva de naut:

  • Amesteca nautul scurs din conserva cu putin ulei vegetal si condimente si rumeneste-l in cuptor pentru o gustare.
  • Transforma-l in humus sau combina-l cu iaurt grecesc si suc de lamaie pentru sandvisuri.
  • Adauga nautul din conserva in supe sau tocanite.

Aluat de placinta refrigerat

Diferentele nutritionale intre aluatul de placinta gata preparat si cel pregatit acasa de la zero este foarte mica, asa ca poti apela cu incredere la cel din magazin. Il poti folosi oricand pentru un quiche, o placinta sau o tarta (dulce sau sarata), iar timpul de gatire se reduce astfel cu o ora, cat ar fi fost nevoie pentru aluat sa fie framantat si tinut la frigider.

Alte idei pentru a folosi aluatul de placinta cumparat:

  • Pregateste din el empanadas umplute cu carne sau legume si branzeturi.
  • Coace din el mici cosulete, folosind o tava de briose si umple-le cu salatele preferate.