Sunt extrem de versatili si se pot transforma cu usurinta intr-un fel delicios de mancare. Se gasesc tot timpul anului si sunt la indemana oricui.

In ciuda reputatiei proaste castigate din cauza industriei fast-foodului, cartofii sunt o sursa importanta de vitamine si minerale. Un cartof mediu, mancat cu tot cu coaja, contine 27mg de vitamina C (45% din doza zilnica recomandata), 620 mg de potasiu (18% din dzr), o,2 mg vitamina B5 (10% din dzr), plus tiamina, riboflavina, niacina, magneziu, fosfor, fier si zinc.

Iar vestea buna este ca nu ingrasa. In ciuda mitului pe care il stie toata lumea, un studiu publicat in 2009 Jurnalul Britanic de Nutritie, arata ca aceasta leguma este chiar buna in curele de slabire si a fost inclusa gresit in lista carbohidratilor cu indice glicemic mare. De fapt, un cartof nou gatit are doar 26 de calorii.
 
Descopera alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre cartofi si incearca retetele de mai jos.