Scopul acestui eveniment a fost acela de a-i invata pe studenti si de a le struni imaginatia sa gateasca o masa gustoasa, echilibrata cu buget moderat, iar deviza este: "Gustos, sanatos cu buget de student."

1. Rizotto de cocquilette cu legume, ciuperci si somon proaspat

Ingrediente:

  • Paste Cocquilette
  • Somon file proaspat
  • Ciuperci
  • Mix de legume minestrone
  • Tarhon
  • Ardei de espelette
  • Ulei extravirgin de masline
  • Unt
  • Sare

Mod de preparare
Rizotto de paste coquillette cu somon, lime si ardei de espelette.

Calim pastele coquillette in unt si in ulei extra virgin de masline dupa care adaugam un fond alb din legume legume si ciuperci pana cand pastelesunt acoperite integral. Amestecam cu o lingura din lemen in continuare pana cand scade sucul iar pastele sunt fierte al dente.

Fileul de somon proapsat il taiem cubulete, si il punem int-run bol si se adauga peste el suc de lime si ardei de espelette.

Cand pastele sunt bine legate ca la un rizotto si sunt al dente adaugam somonul si il amestecam cu compozitia din coquillette, ciuperci si mix de legume minestorne, acoperim cu un capac si lasam inca 3 minute la foc mic.

Dupa dorinta si gust putetm sa preseram peste risotto-ul din paste coquillette si putin parmezan.

Pofta buna !


2. Scrambled eggs
O reteta frantuzeasca cu iz romanesc, asta au deugstat studentii de la Facultatea de Turism din Academia de Studii Economice in cadrul atelierului culinar organizat de Sarbatoarea Gustului.

Ingrediente

  • 12  oua
  • 100 gr Kaiser
  • 200 gr branza crema
  • 30 ml ulei virgin de masline
  • Ierburi aromate
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 30 gr de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare
Taiem cubulete urmatoarele ingrediente : kaizer, ceapa si ardei dupa care intr-o tigaie le blansam cateva minute, apoi strecuram compozitia.

Taiem marunt ierburile aromate.

Intr-un vas pus la bain marie adaugam ouale si branza crema pe care o amestecam impreuna cu ouale pana cand compozitia capata o consistenta mai solida, dar avand grija sa-si pastreze suculenta.

Adaugam compozitia blansata, ierburile aromate si untul.

Se adauga sare si piper dupa gust.

Pofta buna !


3. Supa crema de mazare cu lapte batut
Iata ca si supele sunt la moda. Intr-o alta forma si rapid de facut.

Ingrediente

  • 450 g mazare fina
  • 1 legatura ceapa verde (folosim doar partea verde)
  • Menta proaspata
  • 1 l lapte batut
  • piper
  • sare

Mod de Preparare
Fierbem mazarea timp de 6-8 minute, apoi o scurgem.

Punem mazarea intr-un borcan sau un vas mai inalt, peste ceapa verde, menta proaspata si laptele batut. Si sa nu uitam sa punem sare si piper !

La final, strecuram supa cu ajutorul unei site, ca sa obtinem o textura fina, uniforma.

Turnam supa intr-un bol sau o farfurie adanca.

Daca vrei sa arate si mai spectaculos, picura cu lingurita putin lapte batut, pentru a o orna!

Pofta buna !


Totodata cu ocazia acestui eveniment Sarbatoarea Gustului a facut cunoscute 10 gesturi de anti risipa alimentara.