Daca vrei o masa care sa iti aline foamea si papilele gustative cu ingredientele de sezon, bazeaza-te pe mazare. Are toate calitatile care sa o faca vedeta alaturi de paste, cartofi rumeni sau bacon crocant. Iata ce retete de primavara cu mazare avem pentru tine.

Paste cu mazare si prosciutto

Ingrediente (pentru 4-6 portii):

  • 450g paste (penne)
  • 450ml smantana de gatit grasa
  • 220g mazare verde
  • 100g parmezan ras
  • sare si piper
  • 6-7 felii de prosciutto rupt in fasii
  • fruze de menta rupte

Fierbe pastele al dente, scurge-le si pastreaza 60ml din apa in care au fiert.

Intre timp, fierbe smantana la foc mare, pana cand se reduce la jumatate (in jur de 8 minute). Adauga pastele si mazarea si gateste-le timp de 2-3 minute pana cand smantana incepe sa se lipeasca de paste. Pune si parmezanul ras si condimenteaza cu sare si piper.

Toarna apa pastrata in care au fiert pastele pentru a face sosul mai lejer. Abia acum se adauga prosciutto-ul si frunzele de menta amestecand usor. Serveste-le calde!

Sursa reteta si foto: Saveur.com

Mazare si cartofi noi cu arome de dafin

Poti folosi acest fel ca o garnitura, dar e satios si de unul singur. Daca vrei un gust picant mai preganant presara piper abia la final, inainte de servire. Noua ne-au placut culorile vibrante ale acestui fel de mancare.

Ingrediente (pentru 4-6 portii):

  • 200-300g cartofi noi, spalati si frecati cu un burete
  • 2 frunze de dafin uscate
  • 400g mazare verde
  • 4 linguri unt moale
  • sare si piper

Pune cartofii intr-o cratita cu frunzele de dafin, sare si apa cat sa-i acopere aproape complet. Pune la fiert, acoperit cu un capac. Dupa ce dau in clocot, lasa cartofii sa fiarba la foc mic 15 minute, pana cand se inmoaie usor.

Scurge o mare parte din apa din cratita, adauga mazarea si sare dupa gust. Gateste totul la foc mediu timp de 7 minute pana cand mazarea se inmoaie usor. Apa ar trebui sa scada.

Amesteca o lingura de unt si putin piper. Serveste fierbinte cu restul de unt si piper presarat deasupra.

Sursa reteta si foto: myrecipes.com

Cuscus israelian cu mazare verde

O reteta rapida si satioasa pentru orice masa. E gata intr-un sfert de ora si iti ramane timp suficient si pentru friptura.

Ingrediente (pentru 6-8 portii):

  • 700ml supa de pui concentrata
  • 400g cuscus
  • 150g mazare proaspata
  • ½ legatura de menta, tocata
  • sare si piper

Pune supa de pui la fiert, iar cand da in clocot adauga cuscusul si mazarea. Redu intesitatea focului si lasa-le sa fiarba impreuna pana cand se inmoaie si lichidul sa scada. Adauga menta proaspata, sare si piper dupa gust.

Sursa reteta si foto: myrecipes.com