Usoare si delicioase, pregatite din ingrediente simple, supele reci te vor ajuta sa combati cu succes temperaturile ridicate. Le poti consuma si daca urmezi o dieta si vrei sa slabesti, deoarece nu contin multe calorii si sunt satioase.

Iata trei retete de supe reci, extrem de racoritoare si delicioase:

Supa de avocado si rosii verzi

Ingrediente: 2 avocado; 1kg de rosii verzi; un catel de usturoi; 50ml ulei de masline; 200ml otet de vin rosu; sare; piper.

Mod de preparare:
Zdrobeste pulpa fructelor de avocado si rosiile verzi intr-un blender, pana obtii o pasta fina. Apoi, adauga catelul de usturoi, uleiul de masline si otetul de vin rosu. Mixeaza bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Condimenteaza cu sare si piper. Lasa supa la rece, in frigider, timp de doua ore. Se serveste cu putin ulei de masline extra-virgin.

Supa de rosii cu mozzarella

Daca iubesti rosiile si te-ai plictisit sa le consumi in salate iti poti prepara o supa de rosii delicioasa, bogata in vitamine si minerale.

Ingrediente
: 1kg de rosii bine coapte; 150g mozzarella; o legatura de busuioc; 150ml ulei de usturoi; 2 cepe; 200ml apa.

Mod de preparare
: Spala bine rosiile si coace-le in cuptor, pana incepe sa se desprinda coaja. Dupa ce sunt gata, indeparteaza cotoarele si cojile. Amesteca-le intr-un blender pana obtii o pasta fina.

Pune intr-o tigaie uleiul de usturoi si adauga ceapa tocata marunt. Pune-o la foc mic timp de cinci minute, pana prinde culoare.

Adauga pasta de rosii si apa. Condimenteaza cu sare si piper. Amesteca bine si lasa-le la fiert pana obtii o pasta cremoasa. Adauga cateva frunze de busuioc si lasa supa sa se raceasca. O poti servi fie cu paine integrala prajita si mozzarella, fie poti sa pui cubuletele de mozzarella direct in supa. 

Supa de pepene galben

Ingrediente: 1 pepene galben de marime medie; 1 iaurt degresat; 100ml ulei de masline; sare; piper.

Mod de preparare
: Curata pepenele galben de coaja si paseaza-l intr-un blender pana obtii o pasta cremoasa. Adauga iaurtul, uleiul de masline si condimenteaza cu sare si piper. Amesteca pana obtii o pasta foarte fina. Las-o la racit timp de o ora. O poti servi cu branza Emmental si coaja de portocala rasa.

Sursa: Cosmohispano