Foarte des apelam la carnea de pui pentru mese gustoase si in acelasi timp usoare. Carnea de pui se potriveste langa o multime de garnituri, se face usor si in tigaie, si la cuptor si nu necesita mult timp de gatire. Am ales pentru tine trei retete care iti vor cere sa petreci in bucatarie in jur de o ora. Rezultatele sunt, insa, extrem de apetisante.

Rulada cu pui si sparanghel

Este un fel suficient de sofisticat pentru a-l prezenta la o ocazie speciala, dar si suficient de rapid de pregatit, astfel incat sa il poti gati si in timpul saptamanii.

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 2 piepti mari de pui dezosati (in jur de 1.5kg)
  • ½ lingurita piper
  • sare
  • 300g spanac proaspat
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 12 fire sparanghel
  • 5 linguri de unt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri vin alb sec
  • 180ml supa concentrata de pui
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri capere

Incinge cuptorul la 220C. Pune pieptii de pui intr-e doua folii alimentare si preseaza-i ruland peste ei cu un sucitor, pana cand ajung la 1 cm grosime. Presara-i cu sare si piper.

Soteaza spanacul si 2 catei de usturoi tocati in 2 lingurite de ulei de masline, la foc mediu, timp de 1-2 minute, pana cand spanacul incepe sa se inmoaie. Scoate-l pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca putin.

Intinde cu o lingura spanacul peste fiecare din pieptii de pui lasand o jumatate de centimetru la margini. Pune si firele de sparanghel, in mod egal, si ruleaza pieptul de pui. Prinde cu scobitori ca sa nu se desfaca.

Intr-o tigaie (care poate fi pusa si la cuptor) topeste 3 linguri de unt cu 2 linguri ulei de masline la foc mediu. Pune pe rand cate o rulada de pui si gateste-le timp de 6-8 minute pana cand se rumenesc pe toate partile. Pune tigaia la cuptor si lasa la copt timp de 15 minute. Cand e gata scoate pe un platou si acopera cu folie de aluminiu ca sa pastrezi rulada calda.

Topeste restul de unt si soteaza 2 catei de usturoi tocati marunt timp de 1-2 minute. Amesteca faina, apoi vinul si lasa-le pe foc 1-2 minute amestecand continuu. Adauga supa de pui si lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa. Amesteca in el frunzele de patrunjel tocate si caperele.

Serveste rulada de pui cu acest sos fierbinte.

Sursa reteta si foto: My recipes

Pui cu orez si legume de primavara

Aceasta poate fi reteta pentru o cina usoara. Aromele de ierburi din Provence se vor potrivi perfect cu sparanghelul proaspat si zucchini.

Ingrediente (pentru 6-8 portii):

  • 1 litru supa concentrata de pui
  • 6 fire sparanghel
  • 120g pipet de pui taiat fasii de 2cm grosime
  • 1 lingurita amestec ierburi din Provence
  • sare
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 zucchini medii, taiati in jumatate pe lungime si feliati
  • 1 ceapa medie tocata marunt 
  • 320g orez alb cu bob mic 
  • 230ml vin alb sec
  • 180g Parmezan ras 
  • 50g branza Gouda rasa
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • ½ lingurita piper

Pune la fiert intr-o oala supa concentrata de pui si 1 cana de apa, la foc mic. Taie capetele firelor de sparanghel si apoi taie-l in bucati de 2cm. Condimenteaza fasiile de piept de pui cu ierburi din Provence si sare.

Prajeste puiul intr-un ceaun in 2 linguri de unt si 1 lingura de ulei de masline, la foc mare. Nu mai mult de 5-6 minute. Scoate bucatile de pui si tine-le acoperite.

Adauga in acelasi ceaun inca o lingura de unt si soteaza dovleceii, ceapa si sparanghelul pentru 3 minute, pana cand se inmoaie putin. Scoate legumele intr-un bol si tine-le acoperite.

Caleste orezul intr-o lingura de unt la foc mare, timp de un minut. Adauga vinul si condimenteaza cu sare. Lasa pe foc mediu pana cand se absoarbe tot lichidul. Adauga 1 cana de supa de pui fiarta la inceput si lasa orezul sa fiarba pana cand se absoarbe lichidul. Repeta operatiunea pana cand termini toata supa. Ar trebui ca orezul sa fie fiert intr-o jumatate de ora.

Amesteca in orez branzeturile rase, bucatile de pui si legumele. Serveste cu patrunjel tocat si piper.

Sursa reteta si foto: My recipes

Pulpe de pui cu salsa de rubarbar si castravete

Cresteaza pulpele de pui inainte sa le condimentezi. Vor primi si mai multe arome si se vor gati si mai repede.

Ingrediente (pentru 4 -6 portii):

  • 1 ardei iuite rosu copt (sau innabusit)
  • 2 catei usturoi
  • 2 cepe verzi tocate marunt
  • 1 lingura sos de soia
  • 60ml ulei de masline
  • 6 pulpe superioare de pui
  • sare
  • 3-4 tulpini rubarbar taiate in bucatele mici
  • 1 castravete englezesc mare cu coaja, curatat de seminte, tocat in cubulete mici
  • 1 lingura coriandru proaspat, tocat
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 lingurita suc de lime 
  • piper

Incinge cuptorul la 250C. Imbraca o tava de cuptor in folie de aluminiu.

Zdrobeste intr-un robot de bucatarie ardeiul iute, usturoiul si partile albe de la ceapa. Amesteca sosul de soia si uleiul de masline si formeaza o pasta cu care ungi carnea.

Pulpele de pui se cresteaza si se condimenteaza cu sare. Se aseaza in tava si se ung cu sosul pregatit anterior. Pune-le la copt timp de 20-25 de minute pana cand pielita se rumeneste si termometrul de carne indica 73C. Lasa-le sa se odihneasca in tava 5-10 minute.

Intre timp, amesteca rubarbarul, castravetele, partile verzi de la ceapa, coriandrul, mierea, uleiul vegetal, sucul de lime, sare si piper pentru a pregati salsa. Lasa-o la frigider timp de 10 minute.

Serveste pulpele de pui cu aceasta salsa racoritoare si parfumata.

Sursa retata si foto: Bon Appetit