1. Supa wonton 

Pentru o supa delicioasa wonton ai nevoie doar de cateva ingrediente simple, care se prepara cu usurinta. Intregul timp de gatire este de 15 minute, iar aceste cantitati servesc 4 portii.

Ingrediente:

  • 550g de carne de porc tocata
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • ½ lingurita piper negru
  • 1,2 l supa de pui
  • 230g apa
  • 2 lingure sos de soia
  • 230g ciuperci proaspete taiate
  • 6 cepe verzi, taiate 
  • 1 pachet de aluat wonton, taiat in fasii lungi/ 1 pachet taitei de orez

Intr-o oala de supa, rumeneste porcul timp de 3-5 minute, dupa care scurge lichidul in exces. Cu focul dat la mediu, adauga toate celelalte ingredient in oala, cu exceptia aluatului wonton/taiteilor de orez.

Dupa ce supa a ajuns la punctul de fierbere, adauga si aluatul wonton, lasand oala pe foc inca 8-10 minute. Daca folositi taitei de orez, atunci timpul se reduce la 5-8 minute. 


2. Taitei de orez cu susan

O reteta asiatica care va incanta intreaga familie.Se prepara extrem de simplu, iar ingredientele sunt valabile in orice supermarket.

Ingrediente:

  • 500 g de taitei de orez/spaghetti
  • 230 g de unt de arahide
  • 6 cepe verzi, tocate marunt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 catei de usturoi, pisate
  • 1 ½ lingurite otet alb
  • 2 linguri ulei de susan
  • ¼ lingurita piper rosu pisat
  • ½ ardei rosu, taiat fasii

Prepararea dureaza maxim 10 minute si serveste 4 portii. Primul pas consta in fierberea pastelor si strecurarea lor. Intr-un bol mare trebuie amestecate celelalte ingrediente, peste care poti adauga pastele, avand grija ca sosul sa le acopere complet, dupa care se baga in frigider timp de o ora. 

Acest preparat poate fi servit si cald, dar gustul de susan si de arahide este mai puternic daca este rece.


3. Vita Kung Pao

Nu ai crede ca o proteina, in special vita, poate fi gatita corect sub 15 minute, dar bucataria asiatica surprinde din nou cu aceasta reteta. 

Ingrediente

  • 100 g sos teriyaki
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita piper rosu macinat
  • ½ lingurita ghimbir tocat
  • 1 kg carne de vita, taiata fasii subtiri
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 80 g arahide sarate
  • 4 cepe verzi, taiate marunt

Intr-un bol mare, combina sosul teriyaki cu amidonul de porumb, piperul rosu si ghimbirul. Adauga carnea de vita taiata, amesteca si lasa compozitia la marinat aproximativ 10 minute.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mare, dupa care adauga friptura de vita. Amesteca des, timp de 5 minute. Dupa aceea, inchide focul si adauga ceapa verde tocata si arahidele. Poti servi vita Kung Pao alaturi de orez sau taitei.

Sursa retete: www.mrfood.com