1. Pastele

Regulile de baza sunt foarte simple, si totusi inca nu sunt cunoscute de toata lumea: pastele se fierb in multa apa (1 litru la fiecare 100g), intr-un vas mare, cu multa sare, pusa de la inceput (sarea ajuta la intensificarea aromelor pastelor) si fara niciun strop de ulei (te vei alege cu paste uleioase de pe care sosul se va scurge cu siguranta). Daca vrei sa eviti ca pastele sa se lipeasca intre ele, inainte sa le arunci in apa, tine-le in ambele maini si invarte-le in directii diferite, ca in imaginea de mai jos.

Vezi si: 10 retete simple de paste pe care trebuie sa stii sa le faci

2. Cotletele

Nu le arunca direct in tigaie, pe gratar sau in cuptor imediat ce le-ai scos din frigider. Lasa cotletele sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Asta pentru ca o carne prea rece se va gati prea tare la exterior, in timp ce interiorul va ramane rece si crud.

Vezi si: 5 secrete pentru a gati perfect cotletele de porc

3. Broccoli

Este una din cele mai sanatoase legume, insa metoda de preparare cel mai des intalnita este gresita. Broccoli, ca si rudele sale - conopida si varza de Bruxelles, nu se fierbe. Apa nu face altceva decat sa-i dizolve agresiv nutrientii continuti. Ideal este sa le gatesti la aburi, la cuptor sau sa le sotezi intr-o tigaie, cu putin ulei de masline. 

Vezi si: 7 retete cu broccoli de incercat