Glazurile din ciocolata care se intaresc atunci cand sunt turnate peste preparate reci sunt ingredientul care iti transforma desertul din ceva dulce in ceva... divin. Sunt exact ceea ce iti place la inghetatele pe bat cumparate de la magazin. Din fericire le poti face si acasa si nu trebuie sa fii cofetar de meserie ca sa iti reuseasca un astfel de topping. Cu o reteta simpla il poti pregati si il poti folosi peste inghetata, mousse-uri reci, fructe si chiar peste biscuiti.

Citeste si: Cum sa faci inghetata acasa fara masina speciala

Cum sa faci topping tare de ciocolata

Ingrediente ( pentru o portie):

  • 350g ciocolata tocata marunt
  • 50g ulei de cocos rafinat

Mod de preparare:
Pune ciocolata si uleiul de cocos intr-un vas ceramic termorezistent, pentru micorunde.
Gateste la putere mare, cate  30 secunde pana cand ciocolata se topeste complet.
Toarna amestecul fierbinte peste o portie de inghetata rece si vei obtine o crusta tare.
Lasa 30 secunde inainte sa servesti. Vei stii ca este gata atunci cand glazura devine mata.

Vrei sa testezi glazura pe cateva retete?  Iti propunem un desert aratos si rece: budinca de bananate pe bat sau doua retete de inghetata.