1. Crema tartinabila cu ciocolata
Adorata de toata lumea, de la mic la mare, crema de ciocolata buna de intins pe paine are o reteta usor de preparat. Invata sa o faci acasa si macar vei stii ca nu contine aditivi si conservanti.

Incearca si tu reteta!

2. Lapte de cocos
Plin de vitamine (C, E, B1, B3, B5, B6), fier, sodiu, calciu, magneziu si fosfor, cu o consistenta cremoasa si un gust delicios, laptele de cocos sta la baza a numeroase retete exotice. Daca nu vrei sa-l cumperi din comert, iata cum il poti face acasa.

Incearca-i reteta.

3. Lapte de migdale
Daca vrei sa consumi un lapte extrem de sanatos, facut chiar de tine acasa, iti recomandam sa incerci o reteta de lapte de migdale. Cremos si hranitor, te va cuceri garantat.

Incearca-i reteta.

4. Muesli
Muesli este o optiune satioasa pentru micul dejun si apelam de multe ori la ea. Partea proasta este ca alegem varianta din magazine cu multe zaharuri, ceea ce ne aduce si multe calorii in dieta. Ca sa profiti de toate beneficiile invata sa iti prepare muesli acasa.

Incearca-i reteta.

5. Lipii grecesti
O alegere ideala intre lipiile clasice si paine, pita sau lipia greceasca poate imbraca arome de ulei de masline, chimen si busuioc.

Incearca-i reteta.

6. Unt
De ce sa pierzi timp cand in magazine gasesti acum unturi frantuzesti sau nemtesti cu grasime suficienta si un gust bun. Raspunsul este simplu. Pentru ca untul de casa este inegalabil la gust, pentru ca este usor de facut si pentru ca il poti avea oricand la indemana.

Incearca-i reteta.

7. Unt de arahide

Desi il gasesti acum pe rafturi in magazine, untul de arahide facut acasa nu se compara cu nimic din ceea ce ai gustat. Deliciul atat de apreciat de americani este mult mai gustos si mai sanatos in varianta homemade.

Incearca-i reteta.

8. Mozzarella
Mozzarella nu poate fi niciodata de prisos in bucatarie si nu strica sa o ai mereu in frigider. Tot procesul prin care se naste o bucata de mozzarella pare o adevarat magie. Totul se intampla rapid, in nici 30 de minute, iar etapele nu sunt deloc dificile.

Incearca-i reteta.

9. Ricotta
Lapte, zeama de lamaie si o jumatate de ora din timpul tau e tot ce ai nevoie ca sa pregatesti o portie zdravana de ricotta chiar in bucataria ta. Si odata ce inveti sa o faci acasa nu vei mai vrea sa dai banii (si nici gustul) pe cea de la magazin.

Incearca-i reteta.

10. Pizza
Cea mai iubita mancare din lume nu are secrete atat de mari. O poti pregati in cuptorul tau si va avea acelasi gust bun cu care te-ai obisnuit.

Incearca-i reteta.