La origine este o ruda a cepei si a usturoiului. Diferenta fata de ele este gustul mai dulceag si aroma mai eleganta. Il gasesti aproape tot timpul anului, dar primavara e mai bun ca oricand.

Prazul are aceeasi compusi buni ca ceapa si usturoiul care te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar si circulator. E bogat in antioxidanti, vitamina C si minerale. Asa ca isi poate face loc usor in meniurile de detoxifere de primavara.

Secretul lui e sa il cureti bine inainte sa il folosesti pentru ca printre frunzele sale se pot ascunde usor nisip si pamant. La noi, se spune ca prazul e mancare olteneasca, dar trebuie sa stii ca il poti folosi in retete asiatice si in supe delicate care nu ai nimic de-a face cu mancarea traditionala de la noi. Noi iti propunem 10 retete, si cu siguranta una s-ar putea sa iti placa.

Incepe cu o placinta cu pui, cartofi si praz, testata de noi, la Foodstory. Ii gasesti reteta aici.  Si continua cu o supa, o garnitura sau un fel principal, in care aroma prazului este inconfundabila.