1. Imbraca-te corespunzator
Daca vorbim de un restaurant de top, este de preferat sa te imbraci elegant, nu in blugi si tenisi. Ideal este sa ai sacou, daca esti barbat, si rochie, daca esti femeie.

2. Nu-ti pune geanta pe masa
Este foarte nepoliticos sa-ti lasi telefonul, cheile sau poseta chiar pe masa pe care urmeaza sa-ti servesti pranzul sau cina. Atat pentru persoana alaturi de care mananci, cat si pentru chelner, care nu se mai poate desfasura in voie.

3. Nu spune sommelierului cati bani vrei sa dai pe vin
In schimb, indica-i unul din vinurile din meniu care se incadreaza in limitele bugetului tau. El iti va cauta o alternativa la fel ca pret. De asemenea, nu pretinde ca esti cunoscator, ci degusta ceea ce-ti propune si alege fix ce-ti place.

Citeste pe Foodstory: 5 greseli de eticheta pe care le poti face la restaurant fara sa iti dai seama

4. Invata sa folosesti corect servetul
Inainte sa-l mananci, pune-l in poala, iar daca mergi la toaleta, lasa-l sa stea pe scaun. Cand ai terminat de mancat, pune-l pe masa, in stanga farfuriei.

5. Nu imparti mancarea
Daca esti cu o persoana pe care nu o cunosti foarte bine, evita sa-i gusti mancarea. Daca esti intr-un mediu restrans, poti face asta, dar cat mai discret posibil.

6. Nu striga dupa chelner
I
ncearca sa faci contact vizual. Daca nu merge, ridica mana dreapta cu degetul aratator in sus, ca sa-i atragi atentia.

7. Ai grija ce faci cu tacamurile
Dupa ce termini de mancat, pune furculita si cutitul in farfurie, in pozitia ceasului 10:20.

Citeste pe Foodstory: Acum e acceptat sa mananci cu mana la restaurant. Ce zic noile reguli de bune maniere Debrett's

8. Nu taia toata carnea
Taie cate o bucatica si mananc-o inainte sa o tai pe urmatoarea.

9. Foloseste servetul cu incredere
Sterge-ti degetele si gura cat mai des.

10. Fii relaxat
Chiar daca este un restaurant de top, cel mai important este sa te bucuri de o experienta placuta. Iar pentru asta e important sa te simti in largul tau. Pofta mare :)