1. Laptele
Ai mult lapte si nu reusesti sa-l consumi pana la termenul de expirare? Pune-l la congelator, iar atunci cand vrei sa-l folosesti, muta-l in frigider cu o zi inainte. Totusi, nu-l tine la congelator mai mult de 6 saptamani.

2.  Untul
Este foarte usor de congelat. Trebuie doar sa-l pui asa cum este el ambalat intr-o punga etans, sau sa-l infasori cu folie. Inainte sa-l folosesti, e suficient sa-l muti cu o noapte inainte in frigider. 

3. Nucile
Ce poate fi mai sanatos si mai hranitor pentru gustarile de iarna daca nu niste nuci sanatoase si fresh? Din fericire, poti sa te bucuri de ele tot anul, pentru ca le poti congela cu usurinta. Trebuie doar sa le cureti de coaja, sa le pui intr-o punga de plastic, inchisa ermetic.  Rezista pana la 8 luni.

4. Branza
Daca gasesti branzeturi bune la oferte in magazine, iti recomandam sa le cumperi, chiar daca nu le poti savura imediat. Le poti pune la congelator, direct ambalate cum sunt, doar invelite intr-o punga inchisa ermetic. Rezista pana la 6 luni. 

5. Prajiturile
Prajiturile, torturile, placintele, painea, toate pot fi puse la congelator si rezista pana la 3 luni. Mare atentie insa cand le dezgheti: tine-le la temperatura camerei pana sunt gata de mancat. Apoi, le poti incalzi la microunde.

6. Sos pesto
Daca ai facut prea mult, pune-l in tavitele pentru gheata si baga-l la congelator. Cand sunt inghetate, scoate cuburile de pesto si pune-le intr-o punga de plastic inchisa etans. La fel, ca sa le dezgheti, lasa-le sa stea la temperatura camerei. Rezista in congelator pana la 8 luni.

7. Vinul
Daca ai vin ramas, nu-l arunca sub nicio forma. Poti sa-l folosesti la gatit. Pune-l in tavita pentru gheata si congeleaza-l. Apoi, scoti cate un cub atunci cand ai nevoie. Partea buna este ca aroma lui nu se pierde.

8. Ouale
Ca sa le congelezi, sparge-le intr-un bol si pune-le apoi intr-o punga din plastic inchisa etans. Daca vrei, poti sa congelezi separat albusurile si galbenusurile. 

9. Sosul de rosii
Ca sa nu se strice, pune-l in tavitele de gheata si foloseste-l de fiecare data cand ai nevoie. 

10. Ierburile de vara
In loc sa le usuci, pune-le pe o foaie de copt, fara sa le suprapui, acopera-le si pune-le la congelat. Cand sunt gata, pune-le laolalta intr-o punga de plastic inchisa ermetic. O alta metoda este sa le pui in tavita de gheata, asa proaspete cum sunt, sa le acoperi cu ulei de masline si sa le pui la congelator.