Ingrediente:

  • frisca vegetala (optional)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 2 linguri suc de portocale
  • 40g indulcitor
  • 120ml lapte cu putine grasimi
  • 1 lingurita faina
  • 90g dovleac copt si pasat
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 80g biscuiti fara zahar cu ovaz

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190C.

Unge 4 forme de tarte cu diametrul de 10cm si presara putina faina pe baza lor.

Amesteca biscuitii zdrobiti cu untul topit (sau margarina) si aseaza-i in strat uniform la baza tavilor, astfel incat sa acopere si peretii. Coace blatul timp de 5 minute.

Intre timp, amesteca piureul de dovleac cu laptele, oul, indulcitorul, sucul de portocale si scortisoara. Toarna peste blatul copt si pune din nou la cuptor timp de 25 de minute.

Lasa tartele sa se raceasca in forme. Serveste-le cu o lingura de frisca vegetala, daca doresti. 

Sursa reteta si foto: My Recipes