Ingrediente:

250 g biscuiti asortati, dupa preferinta

250 g mix de alune – poti cumpara mix-uri pre-ambalate, sau poti cumpara la vrac alunele si nucile preferate, pe care apoi le amesteci

50 g fructe uscate/ mix de fructe uscate (optional)

300 g ciocolata cu lapte

100 g unt la temperatura camerei (pentru ungerea tavii)

140 g miere sau sirop de artar

 

Metoda de preparare:

Taie biscuitii in bucati medii si mari. Intr-un bol mare, amesteca-i impreuna cu alunele si fructele uscate. Daca ai ales si nuci sau alune mai mari, sparge-le sau taie-le in jumatate/ sferturi. 

Deasupra unei cratite in care fierbe apa, plaseaza un bol din sticla termorezistenta si topeste ciocolata. Adauga pe parcurs si mierea – sau siropul de artar, daca il preferi. Amesteca incontinuu, pana cand totul este topit si incorporat omogen. 

Adauga amestecul cald de ciocolata topita cu miere (sau sirop de artar) in bolul cu biscuiti si alune. 

Tapeteaza bine cu unt o tava – de aproximativ 20 cm patrati. Daca preferi, poti folosi hartie de copt in loc de unt. Toarna compozitia salamului de biscuiti. Cu ajutorul unei spatule, intinde tot amestecul astfel incat sa fie turnat drept in tava. 

Pune tava in frigider pentru cel putin doua ore, sau mai degraba las-o peste noapte. Odata intarit salamul, taie-l in ce forme doresti tu.

Pofta buna!