Ingrediente:

4 cani de lapte

1 ¼ cani de zahar

¼ lingurita bicarbonat

1 lingurita de vanilie

Metoda de preparare:

1. Amesteca cele 4 cani de lapte cu zaharul si bicarbonatul. Transfera amestecul intr-o cratita pentru sosuri si pune-o pe foc.

2. Asteapta pana cand compozitia da in clocot, apoi redu intensitatea flacarii si lasa totul sa fiarba la foc mic intre 1 ora si jumatate si 2 ore, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand laptele incepe sa se caramelizeze, amesteca din ce in ce mai des astfel incat acesta sa nu se prinda/arda

3. Adauga vanilia si amesteca din nou.

4. Transfera dulcele de leche intr-un bol si lasa-l sa se raceasca inainte de a-l folosi.

Il poti pastra intr-un borcan inchis ermetic, in frigider, pana la doua saptamani.