Indulcitorii artificiali au un gust mai intens decat cel al zaharului, de aceea este nevoie sa folosim o cantitate mult mai mica. De exemplu, unul dintre cei mai utilizati indulcitori artificiali, zaharina, este de pana la 700 de ori mai dulce decat zaharul, in timp ce aspartamul, un alt indulcitor cunoscut si utilizat, indulceste de pana la 200 de ori mai mult decat o face zaharul.

Cum se prepară: Se încălzeşte laptele alături de mizeul păstăii de vanilie, la foc mediu, până când mai are puţin şi dă în clocot. Apoi, se ia de pe foc, şi se lasă la răcit, acoperit de un capac, timp de un sfert de oră. Următorul pas este să setăm temperatura cuptorului la 160 de grade C. 

 

Se amestecă cele 2 ouă, 2 gălbenuşuri, îndulcitorii intenși (hipocalorici) şi faina într-un bol. Se pune din nouă laptele pe foc, iar când începe să fiarna, se toarne încet peste ouăle bătute şi se amestecă. Se strecoară crema obţinută în 6 forme de copt din ceramică, care se ung în prealabil cu ulei sunt unt.

 

Se pun formele respective într-o tavă mare, umplută cu apă, astfel încât să ajungă până la jumătatea lor. Se coace timp de 30-35 de minute, până când se întăreşte budinca. Se scoate budinca, pentru a se răci, şi se ţine la frigider până la în momentul servirii. 

 

Cum se obţine sosul. Într-o oală, aşezată la foc mediu, se amestecă o lingură de stevia în 6 linguri de apă, până când acesta se dizolvă. Amestescul se lasa să fiarbă, iar focul se reduce. Se adăugă cireşele, se acoperă cu un capac şi se lasa cireşele să fiarbă la foc mic de 4-5 minute. Se scot cireşele într-un bol şi după aceea, peste lichiul rămas în vas, se adăuga o linguriţă de amidon. Se lasa amestescul să fiarbă timp de 1 minut, până când se îngroaşă. 

 

Apoi, cireşele se pun în oală. Acest deşert se serveşte la rece, împreună cu sosul cald de cireşe, aşezat pe deasupra budincii. Este delicios și prietenos cu silueta, pentru că nu conține zahăr.