Deci, putem să înlocuim cu succes zahărul. Un desert delicios care nu conţine zahăr este mousse-ul clasic, reinterpretat, care conţine mai puţine grăsimi şi calorii. Cei care ţin dieta sau au regim alimentar restrictiv se pot înfrupta din el.  

Indulcitorii hipocalorici sunt populari in randul persoanelor preocupate de o greutate corporala constanta, dar si al celor atenti la propria sanatate. Indulcitorii hipocalorici ca aspartamul, sucraloza, stevia etc, sunt inclusi in multe produse alimentare, inlocuind zaharul adaugat. Acest fapt duce la o scadere a aportului caloric total. Folositi cu cap, pot fi utili in controlul greutatii si al starii generale de sanatate.

Iată de ce ingrediente aveţi nevoie: Un pliculeţ de gelatină, 2 linguri de cacao neîndulcita, 6 linguri de sirop de ciocolată pe bază de îndulcitori intenși (hipocalorici) şi 240 de ml de apă rece.

 

Modul de preparare este unul simplu. Se pune apă într-o oală mică şi se pune gelatina în ea, iar timp de un minut se lasa se se omogenizeze. Apoi, se pune la foc mic şi se încălzeşte apă, timp de 3 minute. Se amestecă continuu până când s-a dizolvat gelatină. După aceea, oala se ia de pe foc, iar amestecul trebuie lăsat să se răcească. 

 

Pasul urmatora constă în turnarea siropului de ciocolată, plus cacao, în gelatină. Se amestecă totul, până când se omogenizează. Se bate frişcă şi se toarnă peste cacao. Se împarte compoziţia în 6 recipiente, se acoperă şi pun la frigider pentru cel puţin 2 ore, până se întăreşte mousse-ul. Mousse-ul, la alegere, se poate decora cu una sau două linguri cu frişcă, înainte de servire. 

 

Şi, ca să savuraţi acest preparat săţios, o limonadă fresh vă poate stinge setea.