Ingrediente:

  • 1 banana 
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

  • Decojeste banana si tai-o in bucati mari. Piseaza-le intr-un bol, cu ajutorul unei furculite, pana cand obtii o consistenta de budinca. 
  • Intr-un alt bol, sparge ouale si amesteca-le ca pentru omleta. Pune ouale peste pasta de banana si amesteca pana se omogenizeaza. 
  • Incinge intr-o tigaie putin ulei (sau unt), la foc mediu. Incearca sa formezi ”clatite” cat mai mici, din circa 2 linguri de aluat si pune-le in tigaie. Te sfatuim sa ”lucrezi” cu maximum trei clatite odata, in functie de cat de mare este tigaia pe care o folosesti.
  • Gateste clatitele circa un minut, pana cand se rumenesc usor. Cu ajutorul unei spatule, intoarce fiecare clatita in parte si las-o pe foc inca un minut.
  • Scoate clatitele pe o farfurie si repeta procedeul pana cand se termina aluatul. Serveste-le fierbiniti, cu topping-urile tale preferate.

 

Pont: Daca iti plac clatitele pufoase, pune foarte putin praf de copt in aluat.