Ingrediente:

  • 224 gr cod
  • 225 gr rosii cherry
  • 2,5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vin alb sec
  • ½ lingurita praf de ceapa
  • 3 linguri busuioc tocat marunt
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:
Pregateste doua folii de aluminiu de aproximativ 25 cm lungime. Impatureste-le in doua, apoi deschide-le inapoi, ca pe niste pagini de carte.

Taie pestele in doua portii egale. In partea stanga a foliilor, pune cate o bucata de peste, fix pe mijloc.

Toaca usturoiul, taie rosiile felii si pune-le peste peste (in mod egal pe ambele bucati). Asezoneaza pestele cu sare si piper.

Apoi, impatureste putin partea de folie ce contine ingredientele astfel incat sa nu curga "sosul" pe care il prepari din vin, ulei de masline si pudra de ceapa. Toarna-l peste peste si celelalte legume.

Apoi, impatureste bine pestele cu folia din dreapta astfel incat sa fie inchis ermetic.

Pune-l la cuptor si lasa-l sa stea 10 minute. Dupa acest timp, scoate-l si taie folia de aluminiu cu grija, fix pe centru. Arunca deasupra busuioc proaspat, pe care l-ai si maruntit inainte si serveste totul direct din folie. 

Sursa: thescrumptiouspumpkin.com