De multa vreme am devenit atrasi de ceafa, pulpa sau muschiulet de porc pe gratar. Alegem bucati frumoase de carne, fara oase inestetice, le presaram cu clasicele condimente de gratar si le frigem pe carbuni incinsi. Ce-ar fi daca la urmatorul gratar ne dedicam intreaga masa unor bucati de carne invelite pe un os? Nu sunt pe atat de apetisante in stare crdua, pe cat de bine arata dupa ce focul le-a rumenit si dupa ce le-am imbracat intr-un strat dens de sos.

Costitele de porc sunt la mare cautare in cultura gratarului american si e pacat sa le pierzi savoarea, mancandu-le fierbinti direct cu mana. Secretul gustului lor unic sta in faptul ca sunt gatite cu tot cu os, ceea ce le face si mai aromate. In plus, au un strat consistent de grasime, ceea ce le face, fara exceptie, mai suculente decat alte bucati de care de porc.

Nu, nu sunt pentru cei care tin dieta, desi ar putea fi o exceptie gustoasa a meselor stricte din timpul saptamanii. Nu le grabi pe foc iute, gateste-le pe flacara mica sau cand carbunii sunt trecuti deja de flama de la inceput, de preferat pe un gratar cu capac. Iar daca nu te pricepi deloc la gratare, mergi pe varianta mult mai sigura a cuptorului.

Pentru cei care vor sa adauge un preparat spectaculos gratarului de weekend avem 3 retete delicioase de coaste la gratar pe care sa le incerci vara asta.