Reteta clasica de ou posat presupune putin mai multa indemanare si experienta. Exista, insa, si metode mai rapide din care obtii un ou posat perfect - in cuptorul cu microunde. Asa ca, data viitoare nimic nu te va impiedica sa iti faci un ou moale si fierbinte pentru pranzul de la serviciu.

Reteta perfecta am descoperit-o la bucatarii de la The Kitchn. Inainte sa treci la treaba stabileste ce putere are cuptorul pe care il vei folosi. Daca ai un cuptor cu o puter de 700W, de exemplu, il vei folosi la 80% din putere. Daca ai un cuptor si mai puternic, e bine sa il setezi la 50% din putere.

Ce ai nevoie pentru un ou posat la microunde?

  • 1 ou
  • 80ml apa
  • ½ lingurita otet
  • un bol mic sau o cana
  • o farfurie de desert
  • o lingura

Sparge oul in bol sau in cana. Toarna peste el apa amestecata cu otetul. Acopera bolul (cana) cu o farfurie si pune totul la cuptor la puterea potrivita timp de 1 minut.

Verifica daca oul s-a inchegat. Daca nu e gata, mai pune-l la cuptor inca 20 de secunde.

Daca iti doresti un ou cu un galbenus mai putin moale, pune-l la cuptor inca 40-60 de secunde in loc de 20.

Indeparteaza apa de deasupra cu o lingura si totul e gata! Poti manca oul posat langa micul dejun sau langa pranzul preferat.

Ai nevoie de o reteta? Avem una potrivita pentru tine: