Nu prea sunt retete ale lui Jamie Oliver care sa nu ne fi placut pana cum. Aceasta, pe care v-o prezentam, am ales-o din Jamie’s Dinners si ne-a atras prin combinatia inedita de ingrediente: paste, rosii (negatite), verdeturi crocante si masline. Este o combinatie intre o salata de paste si niste paste cu sos. Jamie Oliver zice ca este gata in mai putin de 10 minute si este o masa perfecta pentru serile in care ajungi cu o foame de lup acasa si nu ai nimic pregatit in frigider. Sfatul lui este sa folosesti rosii la temperatura camerei pentru rezultate mai bune si aroma mai placuta.

Ingrediente (pentru 4 portii):
•    450g spaghete
•    5 rosii medii bine coapte
•    2 maini de frunze de busuioc proaspat
•    o mana de masline negre sau verzi, fara samburi
•    2 maini de rucola proaspata
•    1 lingurita oregano uscat
•    2 linguri otet balsamic
•    6 linguri ulei de masline
•    sare si piper

Fierbe spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, feliaza rosiile si maslinele si toaca busuiocul. Rupe frunzele de rucola in bucati mai mici (noi am folosit un amestec de verdeturi pentru salata care contina si rucola). Pune toate aceste ingrediente intr-un bol si presara oregano uscat.

Adauga otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper si amesteca bine. Pastele ar trebui sa fie deja fierte pana cum. Scurge-le si pastreaza putin din apa in care au fiert.

Pune pastele fierbinti in bolul cu rosii si rucola si amesteca bine. Daca simti nevoia sa ai un sos putin mai lichid, desi rosiile au suficienta apa incat sa nu fie nevoie.

Lucreaza rapid pentru ca pastele fierbinti vor inmuia rosiile si acest fel este perfect cat timp este cald.

Serveste cu putin parmezan ras deasupra, un pahar de vin si chiar o felie de paine prajita.

Verdict: Ne-a incantat combinatia de texturi si nu ne asteptam la o salata calda atat de gustoasa. Ne-a placut ca se gateste in cele 10 minute promise (daca ai paste de buna calitate) si rosiile incalzite de spaghetele fierbinti capata o aroma deosebita.