Cine nu vrea sa manance bine si sa nu petreaca mai mult de 10 minute pentru asta in bucatarie? Noi am gasit solutia: torillas, quesadillas si burritos. Nu numai ca arata mult mai bine decat un sandvici, dar iti permit sa te joci in acelasi timp cu mai multe ingrediente. Pentru ca am vrut o reteta de masa consistenta am cautat una care sa includa si carne.

Am ales o quesadilla cu pui si ciuperci de la Simple Recipes care este .. extrem de simpla. Iti lasa posibilitataea sa experimentezi, sa adaptezi si sa alegi cantitatile potrivite pentru tine. Iti ofera baza pe marginea careia sa variezi.

Noi am testat-o si am adaptat-o in cantitati pentru 4 portii.

Ingrediente:

  • 4 tortillas mari ( le gasesti gata in supermarketuri)
  • 8 linguri branza rasa (cate 2 linguri pentru fiecare tortilla) poate sa fie cheddar sau orice alta branza tare sau afumata
  • ulei de masline
  • 2 piepti de pui gatiti (pot fi din friptura de ieri, pe gratar, fierti cu mirodenii)

Restul ingredientelor sunt optionale. Poti adauga putin din toate sau numai unul dupa cat iti cere gustul.

  • ciuperci feliate
  • ceapa verde
  • masline negre feliate
  • cubulete de rosii proaspete
  • avocado

Incinge o tigaie unsa cu ulei de masline. Pune in ea o tortilla si intoarce-o de pe o parte pe alta la fiecare 10-15 secunde.

Cand incepe sa se rumeneasca pune 2 linguri de branza rasa peste ea (ai grija sa nu ajunga pe tigaie), apoi bucatale de carne de pui si orice alt ingredient din cele optionale. Nu exagera cu ele pentru ca vor da pe afara.

Lasa focul la intensitate mica si acopera tigaia cu un capac. Dupa un minut verifica daca branza a inceput sa se topeasca. Repeta operatiunea verificand la fiecare minut.

Cand branza s-a topit ridica cu o spatula o parte din discul de tortilla si impatureste-l pe jumatate. Asa cum ai face o omleta. Mai lasa pe foc maxim un minut, dar ai grija ca tortilla sa nu se arada.

Scoate-o imediat si taie-o in jumatate. Repeta pana cand termini tortillas.

Serveste quesadillas cu salata verde, salsa sau guacamole.

Verdict: Usor de facut, rapid si foarte gustos. Este una dintre retetele noastre preferate si avem in plan sa variem si cu alte ingrediente. Cel mai mult ne-a placut combinatia de pui cu ceapa verde si masline.