Congelatorul si camara devin cei mai buni prieteni

E adevarat ca legumele si fructele proaspete sunt cele mai bune si dau gust mancarurilor, dar nu de fiecare data ai timp sa faci piata cand te intorci spre casa. Pastreaza prospetimea lor la congelator si incearca sa ai mereu la indemana fasole, mazare, broccoli, fructe de padure sau alte bunatati congelate. Pe langa acestea poti pastra bine la congelator aluat de biscuiti, aluat de pizza, carne pui si peste, supa, sosuri. Toate acestea se pastreaza bine inghetate si pot deveni rapid o cina usoara si gustoasa.

La fel de bune si rapide sunt si conservele pastrate in camara: ciuperci, paste, cereale, orez.

Invata sa gatesti in cantitati mari

“Defectul” mamelor in bucatarie este ca incearca sa isi rasfete copii in fiecare zi cu ceva nou. Daca vrei sa te descurci cu toate, trebuie sa inveti insa sa gatesti in cantitati mai mari. Nu in oale de 10 litri, ci in unele suficient de mari incat sa iti incapa portii pentru macar doua zile. Nimeni nu va face mofturi daca va primi doua seri la rand chiftelute, copanele la cuptor, cartofi gratinari reincalziti sau sufelul de legume din meniul de ieri.

Alege 3-5 retete principale pe care sa le gatesti pe parcursul unei saptamani. Poti sa le ceri parerea tuturor din familie si sa ii lasi sa aleaga ce le place mai mult. Asta te va scuti de mofturi la masa.

Supele sunt vedete

Invata sa gatesti cat mai multe si cat mai variate Se incadreaza perfect in categoriile anterioare, sunt o masa usoara si satioasa. Alege supe de linte, supe creme de legume, supe de pui. Serveste-le cu crutoane si toata lumea va fi fericita. Inspira-te din retete noi, cumpara-ti carti de bucate si gaseste mereu ceva inedit de pus pe masa. Secretul este sa nu ii plictisesti pe ai tai cu aceleasi retete. Noi iti propunem 5 supe delicioase pe care familia ta nu le va refuza.

Supa mediteraneana cu ciuperci

Supa Minestrone

Supa Gazpacho

Supa cremoasa de somn

Supa dulce de conopida

Adopta metoda de gatit la slow cooker.

Nu trebuie sa stai langa el sa amesteci in mancare, poti gati in catitati mari si poti sa il lasi sa faca treaba in locul tau cat timp esti la serviciu. Citeste despre avantajele unui slow cooker aici.