Pentru muraturile pane:

1 borcan mediu de castraveti murati

1 albus de ou

½ cana de malai

⅓ cana de faina

½ lingurita de condimente (dupa gust)

3 linguri de ulei

Pentru sos:

¼ cana de maioneza

3 linguri de ketchup

¼ lingura pudra de usturoi

½ lingura de piper negru

Incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius, cu o tava in interiorul lui.

Scurge muraturile si usuca-le cu prosoape de hartie.

Bate albusul intr-un bol mic, circa 5 minute, pana devine spuma. Adauga muraturile si amesteca totul cu ajutorul unei spatule.

Ia o punga cu inchidere ermetica si pune in interiorul ei faina, malaiul si condimentele, dupa care amesteca-le putin. Cu ajutorul unei linguri, transfera treptat muraturile in punga. Amesteca-le din nou, pana cand sunt acoperite uniform.

Scoate tava preincalzita din cuptor si toarna uleiul in ea. Scoate rapid muraturile din punga si aseza-le in tava, la distanta egala unele fata de celelalte. Lasa-le la copt pana devin aurii, circa 10-12 minute.

Intre timp, amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol pana se omogenizeaza. Lasa-l putin la frigider si serveste-l langa muraturile fierbinti.