Ingrediente:

  • 4-6 picioare de porc
  • 2 urechi de porc
  • 2 codite de porc
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • boabe de piper

Mod de preparare:
Spala-le si curata-le bine. Apoi, pune-le la fiert intr-o oala mare. Cand dau in clocot, arunca apa si spala-le cu apa rece.

Apoi, pune-le din nou la fiert, de data asta cu o capatana de usturoi, o ceapa si cateva boabe de piper.
La 3 kg picioare se pun 6 litri apa.

Lasa-le sa fiarba foarte incet, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase. Apoi, scoate oala de pe foc, las-o sa se raceasca putin.

Ia usturoiul, piseaza-l, apoi strecoara zeama si pune usturoiul in ea. Strecoarai din nou printr'o strecuratoare deasa ca sa iasa limpede.

Aranjeaza carnea in farfurii, apoi toarna zeama deasupra si lasa sa se raceasca. Sa nu acoperi farfuriile pana ce piftia nu s-a inchegat.

Sursa: Agerpres