Ingrediente:

-        ½ cana faina

-        2 oua mari, batute ca pentru omleta

-        2 linguri zeama de lamaie

-        1 lingura smantana de gatit

-        1 cana pesmet

-        6 cotlete de vitel, batute cu ciocanul (grosime cca. 3-6 mm)

-        Ulei de floarea soarelui

-        Sare grunjoasa si piper

-        Felii de lamaie si patrunjel tocat pentru servire


Mod de preparare:

Scoate trei farfurii adanci. Pe una umple-o cu faina, in alta pune ouale, zeama de lamaie si smantana (amesteca-le), iar in cea de-a treia pune pesmetul.

Asezoneaza cotletele cu sare si piper din belsug. Incepe prin a trece fiecare bucata prin faina, pe ambele parti, apoi prin oua si, la final, prin pesmet, presand bine, pentru ca invelisul sa fie unul uniform. Termina de acoperit fiecare cotlet si aseaza-le pe toate intr-o tava mare. Lasa-le sa se usuce timp de 15 minute.

Intre timp, incinge uleiul intr-o tigaie mare. Incepe sa adaugi snitelele (una sau doua bucati deodata) si prajeste-le pana devin aurii, circa 1-2 minute pe fiecare parte.

Serveste snitelele imediat, fierbinti, sau tine-le la cald, in cuptor. Garniseste-le cu felii de lamaie si patrunjel.