Un truc mai simplu nici nu se poate. Mai ales ca foarte multi pastram carne la congelator pentru fripturi. Metoda nu presupune nici cuptor cu microunde, nici sa astepti cu rabdare cat timp carnea se inmoaie pe blatul din bucatarie.

Poti sa decongelezi o friptura in 5 minute spun cei de la RocketNews24. Metoda au preluat-o de la un post de televiziune din Taiwan in care o bucata de carne groasa de 1cm este decongelata in cel mai scurt timp. Tot ce ai nevoie sunt doua oale din aluminiu si apa.

Pune prima oala cu baza in sus in chiuveta. si aseaza bucata de carne peste ea. Apoi, umple cealata oala cu apa (rece) si aseaza-o peste bucata de carne. Dupa 5 minute, in care nu trebuie sa faci nimic suplimentar, carnea va fi decongelata. Pare greu de crezut, dar se poate. Totul e demonstrat in videclipul de mai jos. 

Exista si o explicatie stiintifica pentru asta, sustin cei de la foodbeast.com. Metalul este un bun conductor de caldura, iar aluminiul este, in plus, un bun conductor al caldurii ambientale, care este eficienta pentru a decongela alimente. Atunci cand presezi bucata de carne intre doua oale de aluminiu maresti, practic, suprafata cu care aceasta intra in contact cu temperatura din camera, ceea ce ajuta la decongelarea rapida.