Sigur, exista varianta de a comanda o pizza, dar sunt si cateva lucruri pe care le poti face inca de dimineata si care iti vor reduce timpul petrecut seara in bucatarie.

 

Scoate ingredientele/mancarea din congelator 

Ti se poate intampla sa ajungi acasa si sa realizezi ca pieptul de rata pe care planuiai sa-l gatesti la cina este inca in congelator. Ca sa nu iti bati capul cu tot felul de tehnici de dezghetare rapida, iti recomandam sa muti carnea sau ingredientele de care ai nevoie pentru cina din congelator in frigider inca de dimineata.

 

Asigura-te ca ai toate ingredientele

Dimineata, cat timp iti bei cafeaua, citeste intreaga reteta pe care vrei sa o pregatesti la cina si verifica daca ai toate ingredientele necesare. E mai bine sa stii ca trebuie sa te opresti si pe la un magazin decat sa-ti dai seama ca-ti lipseste ceva cand deja te-ai apucat de gatit.

 

Asigura-te ca ai vasele curate

Stim ca nu iti place sa vii acasa si sa gasesti chiuveta sau masina de spalat vase plina de farfurii murdare. Cu atat mai mult daca planuiesti sa gatesti cina. Ia-ti putin timp de dimineata si rezolva aceasta problema, ca atunci cand te intorci in bucatarie sa ai toate vasele curate si puse la locul lor. 

 

Foloseste slow cooker-ul

Slow cooker-ul este una dintre cele mai bune si mai utile inventii pe care le poti gasi intr-o bucatarie. Daca ai deja unul, pune-l la treaba inca de dimineata, iar cand vei ajunge acasa, vei avea cina gata pregatita. Ce ti-ar placea: pulled pork sau curry? :-) 

 

Pregateste masa

Daca ai putin timp liber de dimineata, ai putea sa pregatesti masa cu farfurii, pahare si servetele, ca sa fie totul in ordine atunci cand te intorci acasa si sa te poti concentra doar pe gatit.  Este si un moment bun sa iti pui gandurile in ordine si sa decizi exact daca vrei sa pregatesti o cina elaborata sau ceva rapid si usor.