Inlocuieste...

1. Untul cu margarina sau ulei. Daca alegi margarina, raportul este de 1 la 1. In cazul uleiului (vegetal) foloseste 40ml de ulei pentru fiecare 100g de unt din reteta pe care vrei sa o transformi.

2. Laptele batut sau iaurtul cu lapte de soia si 1 lingurita de otet de mere sau zeama de lamaie. Amesteca laptele de soia cu ingredinetul acid inainte si lasa-le sa stea asa pana cand laptele se prinde.

3. Laptele condensat cu lapte de cocos la cutie. Atentie, insa, in ce fel de retete il folosesti, pentru ca inlocuitorul va aduce in plus si o aroma de cocos.

4. Oua cu banane sau piure de mere. In acest caz depinde foarte mult ce fel de reteta vei pregati. Ouale nu pot fi inlocuite in orice fel de prajitura. Intr-un brownie poti inlocui oul cu banane pasate. O banana coapta poate inlocui cu succes un ou intreg. In alte retete de muffins sau briose poti inlocui 1 ou cu 1 lingura de piure de mere.

In retete de clatite poti inlocui oul cu seminte de in macinate fin. Pentru fiecare ou pune in loc 1 lingura de seminte macinate si 3-4 linguri de apa calduta.

Citeste si: Iti lipsesc ingrediente pentru prajitura? Uite cum sa le inlocuiesti fara sa dai gres

5. Smantana cu lapte de cocos tinut la frigider timp de 48 de ore. Laptele de cocos tinut la rece va avea la suprafata o textura densa care poate inlocui smantana.

6. Laptele obisnuit cu lapte de soia, lapte de orez sau lapte de migdale. Laptele de soia este cel mai dens dintre cele trei alternative si cel mai apropiat de laptele obisnuit. Daca alegi laptele de migdale sau pe cel de orez, pune o cantitate mai mica decat cea prevazuta in reteta pentru laptele de vaca.