Cum sa / Guides

Greşeli pe care să le eviţi pentru a-ţi proteja cuţitele

12 2018
0 comentarii

	Greşeli pe care să le eviţi pentru a-ţi proteja cuţitele
Orice foodie are în dotare o colecţie serioasă de cuţite de diferite forme şi mărimi. Pentru că ele sunt cele mai de preţ ustensile dintr-o bucătărie, trebuie să învăţăm să le îngrijim aşa cum trebuie pentru a le putea folosi la potenţialul...

Cum sa scapi usor de musculitele de fructe

30 2018
0 comentarii

	Cum sa scapi usor de musculitele de fructe
In timpul verii se intampla deseori sa umplem cosurile din bucatarie si nu numai cu fructe proaspete pe care sa le avem la indemana. Dar asta atrage cu sine uneori unele neplaceri: musculitele de fructe. Acele vietati mici care sunt atrase de alimente...

Cum sa pregatesti o altfel de Sangria cu doar 4 ingrediente

30 2018
0 comentarii

	Cum sa pregatesti o altfel de Sangria cu doar 4 ingrediente
Stim cu totii ca Sangria traditionala se prepara cu vin rosu si ca este absolut delicioasa si racoritoare, perfecta pentru zilele caniculare de vara. Totusi, in ultimii ani au aparut o multime de alte retete, derivate din bautura originala. Pentru cei...

Cum sa faci sorbet din orice fruct

30 2018
0 comentarii

	Cum sa faci sorbet din orice fruct
Cand ti-e pofta de fructe proaspete, de vara, sorbetul este raspunsul. Partea buna este ca nici nu ai nevoie de o reteta propriu-zisa. Trebuie doar sa urmezi cativa pasi, sa ai un aparat de inghetata (il gasesti la preturi din ce in ce mai accesibile)...

Cum sa faci unt clarifiat (ghee) acasa

30 2018
0 comentarii

	Cum sa faci unt clarifiat (ghee) acasa
Ghee este denumirea indiana pentru untul clarifiat, cel din care au fost eliminate apa si compusii solizi din lapte (nu contine lactoza). In alta ordine de idei, ghee este un unt care rezista mai mult si care se preteaza mai bine la gatitul la foc iute....

Cum sa prepari porumbul la cuptor. 3 metode simple

9 2018
0 comentarii

	Cum sa prepari porumbul la cuptor. 3 metode simple
Cand pe tarabele din piata apare porumbul proaspat, mintea ne fuge imediat la un porumb fiert peste care punem sare din belsug sau la un porumb copt pe gratar peste care am topit putin unt. Totusi, porumbul poate fi preparat si altfel: la cuptor. Gatit...