Pentru mine, miercurea este un fel de „no man’s land” in ceea ce priveste cel putin cina, fiindca ajung prea obosita acasa si simt ca in loc de a gati prefer sa ma uit la un film sau sa fac orice altceva. Aici intervin „ingredientele versatile”, cum imi place sa le numesc, unul dintre ele fiind orezul deja fiert. Daca vorbim despre orez brun, integral, este cu atat mai bine, fiindca este mai sanatos. 

Secretul este sa fierbi din timpul weekend-ului, spre exemplu duminica seara cand deja esti in mentalitatea de „urmeaza luni, ma duc la birou”, cateva portii de orez pe care le poti integra apoi, in timpul saptamanii, in numeroase feluri de mancare – de la un mic dejun cu orez, cereale si fructe, pana la o cina suprinzator de rapida, cum ar fi salata cu ton si orez. Unde mai pui si ca daca retetele iti permit, poti jongla cu ingrediente astfel incat pe aceleasi principii de baza ale unui fel de mancare, sa faci cate o cina pentru fiecare seara a saptamanii de lucru. Pe exemplul retetei de mai sus, poti inlocui tonul cu orice alt peste preferi, poti pune mai putina zeama de lamaie si adauga niste bucatele de grapefruit decojit si curatat de pielita, sau poti adauga alte ingrediente care ti se pare ca ar face salata mai gustoasa.

De asemenea, a avea un ingredient versatil semi-preparat chiar de tine inca de duminica, iti permite sa pregatesti seara, in timpul saptamanii si pranzul pentru a doua zi, pentru a evita sa mananci din nou la cantina sau food court si pentru a avea controlul absolut asupra mesei tale!

Spor la treaba!

Raluca