Reteta cartofi acordeon cu rozmarin si usturoi:

Ingrediente:

  • 5 cartofi albi mari, spalati bine, fara sa fie curatati de coaja
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 8 catei de usturoi - taiati subtire pe lungime
  • 6 crengute de rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. In timpul asta, spala si usuca bine cartofii, lasandu-le coaja intacta. Apoi, taie-i in felii subtiri, de aproximativ 3 mm, oprindu-te chiar inainte sa le tai de tot, astfel incat sa ramana lipite intre ele.

Curata usturoiul si taie-l in felii subtiri, pe lungime. Pune feliutele de usturoi printre feliile de cartofi. Apoi, rupe crengutele de rozmarin si pune-le si pe acestea printre feliile de cartofi.

Unge fundul oalei in care pui cartofii cu ulei de masline si arunca niste sare si piper peste el.

Stropeste cartofii cu 1-2 linguri de ulei de masline (pastreaza 1 lingura pentru jumatatea duratei de coacere).
Aranjeaza cartofii in oala si condimenteaza-i cu sare si piper.

Coace-i timp de 35 minute, stropeste-i din nou cu ulei de masline, apoi mai lasa-i 25-35 minute la cuptor. Daca incep sa se rumeneasca prea tare pana sa-i scoti din cuptor, da focul mai mic. Important este sa-i lasi 60-70 minute la cuptor astfel incat sa se coaca corect.

Sursa foto si reteta: www.feastingathome.com