Un strop de lapte adaugat in cafea ii indulceste gustul amarui. Daca la asta adaugi si un strat consistent de spuma de lapte la suprafata cestii, vei avea o bautura perfecta pentru a incepe ziua.

Nu trebuie sa investesti in aparate speciale si nici nu trebuie sa renunti la aceasta placere. Te poti rasfata cu o bautura ca in meniul unei cafenele in fiecare dimineata. Tot ce iti trebuie este lapte proaspat si un borcan cu capac.

Pune in borcan la fel de mult lapte cat ti-ai pune in cafea. Nu trebuie sa fie mai mult decat jumatate din inaltimea borcanului, astfel incat sa fie suficient loc si pentru spuma. Inchide borcanul cu capacul.

Agita cat de bine poti borcanul pana cand laptele incepe sa faca spuma si sa isi dubleze volumul. Nu dureaza mai mult de 30 de secunde.

Indeparteaza capacul si pune borcanul in cuptorul cu microunde. Incalzeste la putere mare timp de 30 de secunde. Spuma se va ridica la suprafata laptelui, iar caldura de la microunde o va ajuta sa se stabilizeze. Toarna laptele in cafea, tinand cu o lingura spuma.

Scoate spuma din borcan si pune-o deasupra cafelei. Metoda functioneaza si mai bine daca folosesti lapte gras sau smantana pentru frisca.