Cel mai simplu si rapid mic dejun este un bol cu lapte si punga de cereale. E gustos, iti aduce aminte de copilarie, iar daca cerealele sunt integrale, iti da o doza buna de fibre si energie. Ce te faci cand te plictisesti de aceeasi combinatie? Iti aratam 5 feluri in care poti sa incluzi cerealele preferate in mai multe feluri de mancare.

De la cele cu gust de ciocolata pana la cele crocante, pentru toate exista si o a doua “viata” dincolo de bolul cu lapte.

  • Un parfait de dimineata. In locul laptelui in care sa amesteci cerealele, foloseste iaurt. Si pentru a da putin stil micului dejun, da-i forma unui parfait. Adica, aseaza-l in straturi. Un strat de iaurt cremos, un strat de cereale, inca un strat de iaurt, unul subtire de miere si nuca si la final cateva felii din fructele preferate. Texturile se vor inlantui perfect in lingurita si vei avea combinatia ideala de crocant si cremos in acelasi timp. 
  • Batoane cu cereale facute acasa: putin orez expandat, cereale pentru micul dejun, fulgi de ciocolata sau nuci si alune. Le poti prinde pe toate la un loc intr-un amestec de zahar topit pana s-a caramelizat. Totul se intinde pe o foaie pergament si se lasa asa pana se raceste. Poti rupe din foaia de cramel amestecat cu cereale si alte bunatati bucati inegale pe care sa le savurezi.
  • Topping pentru deserturi. Cerealele cu coaco sau cu arome pot fi un topping perfect pentru inghetate. •
  • Incorporeaza cerelalele integrale in retetele de biscuiti dulci.
  • O gustare rapida. Amesteca cerealele preferate cu nuci, alune sau fructe confiate pentru o gustare buna de rontait la film.