1. Iaurt cu miere si nuci
Ingrediente:
iaurt grecesc, nuci, miere
Mod de preparare: Pune iaurtul grecesc intr-un bol, presara cateva nuci deasupra si adauga 1 lingura de miere.


2. Iaurt grecesc brulée
Ingrediente: 500g iaurt grecesc, 2 linguri zahar granulat, 2 linguri miere, migdale, fructe de padure proaspete
Mod de preparare: Imparte cantitatea de iaurt la 2 si pune-le in boluri separate. Deasupra iaurtului, imprastie cate 1 lingura de zahar si cate o lingura de miere. Cu foarte mare atentie, topeste zaharul cu o lampa cu gaz, pana face bule (5-10 secunde). Serveste cu fructe proaspete.
Sursa: www.thecurvycarrot.com


3. Iaurt grecesc cu banane si scortisoara
Ingrediente: iaurt grecesc, miere, scortisoara, 1 banana.
Mod de preparare: Amesteca bine iaurtul si mierea. Pune bananele taiate felii si presara scortisoara deasupra.


4. Iaurt grecesc cu unt de arahide
Ingrediente: 2 linguri iaurt grecesc, 2 linguri de unt de arahide, 1 lingura miere.
Mod de preparare: Amesteca toate ingredientele si serveste-l simplu sau cu fructe.
Sursa: somethingswanky.com


5. Banane coapte cu miere si iaurt grecesc
Ingrediente: 1 banana, scortisoara, miere
Mod de preparare: Pune la cuptor 15-20 minute si serveste cu iaurt grecesc.


6. Iaurt grecesc cu piersici si migdale
Ingrediente: 2 linguri migdale crude, 1 piersica, 1 zahar brun, iaurt grecesc.
Mod de preparare: Pune migdalele feliate la microunde, timp de 1 minut. Amesteca piersica feliata cu zaharul brun, amesteca-le cu iaurtul grecesc si, deasupra, presara migdalele.
Sursa: goodhousekeeping.com


7. Iaurt grecesc cu ciocolata si zmeura
Ingrediente:200g iaurt grecesc, 2 linguri ciocolata crema, 1 lingurita de gem de zmeura, zmeura proaspata.
Mod de preparare: Amesteca iaurtul grecesc cu crema de ciocolata si serveste-l decorat cu gemul de zmeura si zmeura proaspata.
Sursa: goodhousekeeping.com


8. Iaurt grecesc tiramisu
Ingrediente: 600g iaurt grecesc, 6 linguri mascarpone, 60ml lichior, 4 linguri miere, 2 linguri espresso instant, 1 lingura pudra de cacao, 1 lingurita pudra de cacao, fulgi de ciocolata neagra pentru decor.
Mod de preparare: Combina toate ingredientele, mai putin lingurita de cacao si fulgii de ciocolata (acestea raman pentru decor). Amesteca-le cu un mixer.
Sursa: edibleperspective.com


9. Parfait cu fructe de padure
Ingrediente: 1/2 lingurita scortisoara , 60g fructe de padure, 20g fulgi de ovaz, 200g iaurt grecesc
Mod de preparare: Intr-un pahar inalt, pune ingredientele in straturi, in ordinea urmatoare: mai intai iaurtul, apoi fulgii de ovaz si fructele de padure. Presara scortisoara deasupra. Asta e tot, pofta buna :)


10. Parfait de iaurt cu struguri copti
Ingrediente: menta pentru decor, 8 lingurite miere, 30g nuci tocate si prajite, 250g iaurt grecesc , 3 linguri zahar, 100g struguri verzi, 100g struguri negri, 100g struguri rosii.

Mod de preparare: Incinge cuptorul la 90C. Unge o tava cu putin ulei. Spala boabele de struguri, usuca-le si apoi amesteca-le cu zaharul intr-un bol. Aseaza strugurii in tava pregatita si lasa-i la cuptor timp de 3 ore, pana cand sunt moi, dar inca isi pastreaza forma. Lasa-i sa se raceasca complet. Pregateste 4 pahare inalte in care sa asezi in straturi iaurt, struguri copti, nuci tocate si miere. Decoreaza cu frunze de menta daca doresti.