• Pentru inceput, sparge cu grija ouale. Sunt delicate si trebuie sa ai grija sa nu scapi si bucati de coaja.
  • Urmatoarea provocare: sa nu spargi galbenusul. Ca sa eviti asta, iti spunem un truc: nu “scapa” ouale in tigaie de la o distanta prea mare.

Citeste si: Cum sa obtii un ou prajit perfect

  • Nu le gati la o temperatura prea mare. Daca ouale incep sa faca o crusta maronie, inseamna ca focul e prea tare. Vei obtine oua arse la baza si crude deasupra.

 Citeste si: 10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre oua

  • Folosesti tigaia nepotrivita. Ca sa-ti iasa perfect, ochiurile trebuie facute intr-o tigaie non-aderenta. Foloseste putin unt sau ulei de masline.

  • Nu le gati prea tare. Ouale ochi trebuie gatite doar pe o parte, iar galbenusul tebuie sa ramana lichid. Daca oul tau arata ca cel de mai jos, nu e bine :)