In principiu, sunt o prajitura distrusa pentru ca in ele gasesti si blat, si crema, dar capata o forma frumoasa cand sunt modelate ca o bomboana, inmuiata in fondant sau ciocolata si decorata cu tot ce iti trece prin cap: de la fulgi de cocos si nuci macinate pana la bomboane mici de tort sau foita de aur. Depinde de inspiratie si buget.

Poti sa faci un blat special pentru ele sau poti folosi resturi de la o prajitura cu crema . Indiferent ce varianta alegi, cake pops sau prajiturile acadea se fac extrem de usor. Noi iti dam ideea si o reteta buna de incercat.

Ingrediente pentru candy pops

Pentru blat:

  • 190g zahar
  • 85g faina
  • 40g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • 120ml lapte
  • 60ml ulei vegetal
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 120ml apa fierbinte

Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul 22-24cm.

Amesteca zaharul, faina, cacaua, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Adauga ouale, laptele, uleiul si vanilia si mixeaza-le la viteza medie timp de 2 minute. Adauga si apa fierbinte. Toarna aluatul in tava pregatita si coace-l 30-35 de minute, pana cand trece de testul scobitorii.

Lasa blatul sa se raceasca perfect, chiar si peste noapte. Apoi rupe-l in bucati si sfarama-l cat mai marunt.

Ca liant ai nevoie de:

  • 110g crema de branza
  • 130g zahar pudra
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura lapte

Amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol si pune treptat si blat faramitat continuand sa amesteci cu o lingura, iar cand amestecul devine prea vartos, direct cu degetele. Incearca sa fomezi o bila din acest amestec. Daca nu este suficient de moale, mai adauga 1-2 linguri de lapte. Pune totul la figider pana cand amestecul se intareste.

Ca sa formezi cake pops:

  • bete de acadea (poti folosi si bete de frigarui taiate in bucati mai mici)
  • 350g ciocolata neagra
  • 350g ciocolata alba
  • decoratiuni

Modeleaza din amestecul racit bile de dimensiuni potrivite, infige in fiecare un bat si aseaza-le pe hartie de copt sau hartie cerata. Pune-le la congelator pana se intaresc.

Topeste cele doua tipuri de ciocolata la bain-marie, in boluri diferite. Pune bolulrile in baie de gheata pentru a tempera ciocolata si apoi din nou la bain amrie, adaugand putin ulei sau unt de cacao.

Inmoaie fiecare prajiturica pe bat in ciocolata si apoi presara sau tavaleste-o prin decorurile folosite. Pune-le inapoi pe hartie de copt si lasa-le sa se intareasca glazura.