Masa de Craciun este un prilej de veselie, alaturi de familie. Pentru ca toata lumea se aseaza la masa, fie ca esti gazda, fie ca esti musafir, trebuie sa contribui si sa o faci cat se poate de speciala.

Noi iti dam in fiecare zi cate o idee de DIY (do it yourself), care nu doar ca arata foarte bine, dar se si poate face cu usurinta.

Asa ca tine cont de ideile noastre si daca ti-am fost de ajutor, trimite-ne poze pe pagina noastra de Facebook.

Decoratiune centrala din lumanari si merisoare

Ai nevoie de un platou dreptunghiular sau, daca nu ai, in orice alta forma. Important este sa fie mare si simplu. Mai ai nevoie de cateva lumanari albe, simple, pe care sa le aranjezi in centrul platoului. Intre ele pune multe merisoare. Nu-i asa ca arata grozav?


Bol de Craciun 

Ai nevoie de un bol transparent pe care sa-l decorezi in spiritul iernii. Pe partea exterioara, lipeste o fasie de material si fixeaza-l cu un snur. Pe interior, fixeaza o lumanare in centru si umple spatiul gol cu crengute de brad.


Candela din dopuri de pluta

Ai nevoie de un bol transparent, in care sa pui o candela mai mica din sticla. Umple spatiul gol cu dopuri din pluta. Lumina lumanarii se va vedea foarte frumos .


Suport de lumanari din mere

Ai nevoie de mere rosii, bine lustruite, carora sa le scoti miezul cat sa incapa lumanarile cumparate de tine. Le fixezi picurand putina ceara si, pentru un efect mai mare, deseneaza merele cu glazura alba. Aseaza-le prin casa langa o crenguta de brad.


Aranjament cu merisoare

Merisoarele sunt un simbol al Craciunului, in special in Marea Britanie, unde sosul de merisoare nu lipseste de pe masa de Craciun. Pentru ca arata foarte bine, noi iti recomandam sa le folosesti si pentru decoratiunile de Craciun.

Un aranjament simplu, dar de efect este cel de mai jos: ai nevoie de un bol transparent, in care sa pui frunze si fructe de merisoare, iar in mijloc o lumanare. Pentru un efect si mai mare, atunci cand il pui pe masa, inconjoara-l de crengute de brad.


Mini-brad din fructe si legume

Este ideal pentru centrul mesei si este un element cu care vei impresiona. Ai nevoie in primul rand de un suport de burete imbibat cu apa (il poti cumpara de la o florarie), crengute de brad si fructele pe care vrei sa le folosesti. Acestea pot fi mere, portocale, merisoare, rosii cherry, iar ca decor, la baza bradului, poti pune nuci. Trebuie doar sa le infigi in burete cu ajutorul unui bat. Nu-i asa ca arata delicios?


Lumanari cu scortisoara

Ai nevoie de niste lumanari albe, simple, bete de scortisoara si un snur cu care sa le legi. Scortisoara va imprastia un miros intens de sarbatoare si va transforma o lumanare simpla intr-un cu totul si cu totul speciala.