Pare de necrezut probabil, dar orice gurmand poate folosi ingrediente putine si prepara o masa copioasa in acelasi timp. Iata cinci super idei, pe care le poti testa chiar de azi.

1. Creveti a la Bittman

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 kg de creveti medii
  • sucul de la 2 lamai
  • sucul de la o lamaie verde
  • un sfert de ceasca de ulei de masline
  • sare

Incalzeste cuptorul la 210 de grade. Tavaleste crevetii in uleiul de masline si aseaza-i pe o foaie de copt. Inainte de a introduce tava in cuptor, stoarce putin suc de lamaie verde peste ingrediente si apoi tine totul cam 10 minute la caldura, pana cand se rumenesc crevetii. In momentul in care e timpul sa scoti tava de la cuptor, stropeste carnea cu sucul de lamaie si lime.

2. Carnitas

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • scaricica de porc sau cotlet
  • apa rece
  • 2 lingurite de sare

Taie carnea in felii de 5 cm si pune-o intr-o tigaie. Acoper-o cu apa, astfel incat nivelul lichidului sa treaca putin peste felii. Presara sarea si da-o in fiert. Apoi, micsoreaza focul si lasa apa sa scada de tot. Mai lasa carnea sa se gateasca pana cand i se topeste complet grasimea.

3. Oua scrumbled moi

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 oua mari
  • 1 lingura de mascarpone sau smantana
  • sare si piper
  • unt

Amesteca ouale intr-un bol si pune smantana sau mascarpone, sare si piper. Incinge apoi o tigaie mare, de teflon si pune untul inainte de a turna amestecul peste el. Daca observi ca ouale incep sa se gateasca imediat ce le pui in tigaie, micsoreaza focul si foloseste o spatula pentru a amesteca in mod continuu ingredientele, astfel incat sa se formeze mici granule de oua. Ia ouale de pe foc cand incep sa se rumeneasca putin.

4. Brie topita cu prosciutto

Ingrediente pentru o portie:

  • 1 chifla taiata pe jumatate
  • 2 lingurite de unt
  • 100 g de branza brie
  • 2 feliute subtiri de prosciutto

Topeste o lingurita de unt intr-o tigaie la foc mediu si aseaza apoi peste el feliile de chifla. Scoate-le imediat ce incep sa se rumeneasca. Apoi, aseaza branza brie si feliile de prosciutto in straturi: un strat de branza, unul de carne, unul de branza, unul de carne. In final, pune cea de-a doua lingurita de unt in tigaie si aseaza sandwich-ul sa se rumeneasca. Mai pune o tigaie deasupra si asteapta sa se lase ingredientele.

5. Sandwich-uri ochi

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 2 felii de paine alba
  • 2 linguri de unt
  • 2 oua mari
  • sare si piper

Prajeste usor cele doua felii de paine si pe o parte si pe cealalta, intr-o tigaie in care ai topit o lingurita de unt in prealabil. Apoi, cu ajutorul unui pahar, fa un cerc in mijlocul feliilor si nu arunca miezul crocant. In final, mai pune putin unt intr-o tigaie, adauga feliile si prajeste un ou in golul ramas.

Tags: cina