Fasii de morcovi murate

Fasiile de morcovi facute cu peeler-ul arata bine in farfurie, dar au si o textura complet diferita. Pentru extra aroma, recomandam sa fierbi o cana de otet alb, o cana de apa, 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare si sa pui amestecul peste fasiile de morcovi. Poti pastra fasiile murate la frigider pana la o luna.

 

Coji de morcov in pesto

Data viitoare, in loc sa arunci cojile de morcovi dupa ce folosesti peeler-ul, pastreaza-le. Le poti folosi ca baza pentru pesto, in loc de busuioc. Se blend-uiesc usor alaturi de muguri de pin, parmezan si usturoi.

 

Foloseste morcovii ca baza pentru salata

Probabil te-ai obisnuit cu folosirea fasiilor de morcovi in salata, dar trebuie sa stii ca poti merge si mai departe. Taie morcovii julienne si foloseste-i ca ingredient principal in salata, amestecandu-i cu dressing-ul si topping-urile preferate.

 

Varianta vegetariana de pulled pork

Tocana de morcovi este una dintre cele mai trendy retete “veggie” din aceasta vara. Morcovii trebuie taiati sub forma de betisoare, amestecati cu sos barbeque si gatiti la foc incet pana se zdrobesc usor. Sunt perfecti de pus in sandwich, alaturi de coleslaw si muraturi, asemenea unui pulled pork veritabil.

 

Pune morcovii in hummus

Betisoarele de morcovi sunt perfecte pentru a fi inmuiate in hummus, dar ce-ai spune daca ai face hummus de morcovi? Intr-adevar, morcovii copti pot fi amestecati alaturi de naut, tahini si alte ingrediente, iar rezultatul este un hummus delicios si cremos.