Cu cat se incalzeste mai tare cu atat avem tot mai multa pofta de mese in aer liber si gratare incinse. Iar puiull e intotdeauna o optiune light, dar satioasa, intre fripturile pe care le poti rumeni pe foc.

Pe de alta parte are si reputatia de a fi o carne fada, care se usuca prea repede pe grillul incins si de multe ori este ocolita. Nu si daca stii ce condimente ii complimenteaza frumos savoarea. In loc de sare si piper sau condimente gata amestecate la plic, pregateste propriile amestecuri de mirodenii si marinade care sa faca din friptura de pui o adevarata vedeta pe masa.

Indiferent ca alegi gratarul de afara sau pe cel de pe aragaz, anumite condimente dau si mai bine cu armoa usor afumata a carnii de pui gatite in acest fel.

Alege amestecuri de condimente facute cu:

Boabe de mustar, care se vor deshide frumos si vor elibera toate aromele odata ce dau de caldura puternica a gratarului. Amesteca-le cu putin coriandru, ardei iute si chimion.

Paprika, cu gustul ei nici prea iute, nici prea dulce, se potriveste perfect pe pielea rumenita a puiului intreg. Amesteca-o cu sare si pudra de usturoi si vei avea cel mai simplu mix de condimente pentru pui.

Turmeric, un ingredient exotic, la care nu te gandeai probabil ca da atat de bine langa carnea simpla de pui. Totusi, este cea mai potrivita alegere pentru o marinada cu iaurt si garam masala pentru un pui gatit in stil indian.

Verdeturi din gradina (marar, patrunjel si busuioc) amestecate cu salota tocata, sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline, pentru a pregati o marinada excelenta pentru fragezirea carnii de pui.

Daca folosesti marinade e bine sa lasi carnea sa se fragezeasca macar o ora inainte sa o frigi pe gratar. Cel mai bine, insa, lasi friptura la marinat peste noapte, in frigider.