Noi am patit asta de multe ori, dar recent am gasit una dintre modalitatile ideale de a le pastra proaspete mai multe zile la rand. Iata cum poti proceda si tu. 

Spala bine salata si rupe-i frunzele. Arunca frunzele care sunt deja vestede, iar pe cele proaspete usuca-le pe prosoape de hartie sau intr-un uscator special pentru salata.

Dupa ce le-ai uscat bine, asaza cateva prosoape de hartie intr-un recipient mare de plastic (poti folosi caserole mari) si asaza frunzele peste acestea. Apoi asaza inca un rand sau doua de prosoape peste salata si pune capacul recipientului.

Astfel, hartia va absorbi excesul de umezeala din verdeturi si le va ajuta sa ramana proaspete mai mult timp. In plus, pentru ca frunzele au fost rupte si aranjate individual in recipientul din plastic, ele vor avea suficient spatiu, vor fi protejate, nu se vor strivi si nu vor cauza alterarea altor frunze asezate langa ele.

Frunzele vor ramane proaspete si numai bune pentru pregatirea unei salate pana la 8 - 10 zile.