Nu sunt chiar cele mai ieftine ingrediente pe care le-ai putea alege, dar sunt extrem de gustoase si au o textura aparte. Smochinele sunt cunoscute din antichitate, apreciate pentru dulceata naturala si parfumul specific. Practic, nu sunt un fruct ci o inflorescenta, inchisa intr-o coaja moale, in culori variind de la violet inchis pana la verde-galbui.

Daca nu ai nocorcul sa ai smochin in propria gradina, atunci cand cumperi alege-le pe cele cu coaja intacta, ferme la atingere, dar cu o usoara moliciune atunci cand sunt apasate cu degetul. Smochinele sunt extrem de perisabile odata ce sunt culese, de aceea e bine sa le consumi in maxim 2-3 zile daca le tii la temperatura camerei.

Smochinele contin mici cantitati de potasiu, magneziu, calciu si vitamina B6 si sunt bogate in fibre. Sunt delicoase in varianta cruda si nimic nu se compara cu gustul unei smochine culese direct din copac, incalzita usor de soare. Coaja este comestibila, dar poate fi indepartata daca doresti.

Noi am ales retete care sa satisfaca toate gusturile: o salata, un fel principal si o prajitura. Te provocam sa le incerci!