„Bucataria italiana este exact asa cum o cunosteam: foarte variata si intotdeauna surprinzatoare, mereu mai ai ceva de invatat”, ne-a zis Aida dupa intoarcerea de la Academia Barilla. Timp de aproape o saptamana, impreuna cu Alex Hora si cu cei doi castigatori ai concursului Barilla de pe Foodstory.ro, a primit lectii de gastronomie de la chef Marcello Zaccaria, cel care a fost invitat si in cel de-al doilea sezon ”MasterChef” si care a dezvaluit din secretele pregatirii pastelor, ale deserturilor italienesti, retete locale pe baza de carne si peste sau prepararea diferitelor produse de panificatie.

”Lectiile au fost impartite tematic, in fiecare zi am avut cate ceva diferit, de la retete de patiserie, la retete care aveau ca ingredient principal carnea si pestele sau retete cu paste, apoi am invatat sa facem paine si pizza”, a spus Aida incantata.

Acum, isi doreste sa viziteze si partea de sud a Italiei si insulele. Iata cu ce lectii de cariera si de gatit s-a intors Aida de la Parma:

Care este cel mai de pret lucru pe care l-ai invatat la Academia Barilla?
Pentru a avea success in aceasta meserie cel mai important lucru este pasiunea pentru ceea ce faci.
 
Ce ai mancat acolo? Ce te-a impresionat cel mai tare?
Am gustat din multe farfurii tipice zonei, dar pentru mine o noutate a fost tris de carne de cal si melci.
 
Spune-ne cateva trucuri de gatit pastele.
Pastele se fierb in multa apa, adica pentru fiecare 100 g paste se pune la fiert 1 l de apa. Se iau de la fiert cu 2 minute inainte de timpul necesar fierbierii si se termina de copt in tigaie cu sos.

Care sunt secretele unui peste gatit perfect? Ce ai invatat la Academia Barilla?
Ingredientul in sine este primul secret. Prospetimea si tipul pestelui fac ca farfuria pregatita sa fie un succes. Pestele e foarte usor de gatit, dar cel mai mportant lucru e sa nu treaca de o anumta temperatura.
 
Care sunt secretele unei pizza gatite perfect? Se poate face si acasa si sa iasa la fel de buna ca intr-o pizzerie?
Cuptorul este adevaratul secret al unei pizza reusite. Acasa nu am putea obtine acelasi rezultat ca la pizzerie tocmai din acest motiv.

Care sunt mancarurile tale preferate din bucataria italiana?
Eu iubesc pasta facuta cu orice fel de sos, important e sa fie facuta in casa.