Iata care sunt cei 6 pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ti usura activitatea:

 

1. Stabileste o data pentru aceasta activitate

Curatarea unui congelator poate dura mult mai mult decat planuiesti initial asa ca cel mai bine este sa alegi o zi fixa in care sa te ocupi de aceasta activitate, fara sa fi intrerupt de alte lucruri.

 

2. Consuma alimentele congelate

Dupa ce ai stabilit ziua in care te voi ocupa de organizarea congelatorului, usureaza-ti munca din momentul cu pricina consumand o parte dintre alimente. Creeaza un meniu pentru o saptamana intreaga in care sa incluzi cel putin 3-4 alimente care se afla in congelator. Nu uita sa le scoti la decongelat cu o zi inainte. Daca descoperi alimente vechi de cateva luni pe care stii ca nu le vei mai consuma, arunca-le fara sa stai pe ganduri. 

 

3. Scoate toate alimentele din congelator

Foloseste o lada frigorifica pentru picnic pentru a elibera intreg congelatorul. Scoate-l apoi din priza si lasa-l sa se decongeleze complet. Arunca bucatile de gheata in chiuveta. 

 

4. Foloseste apa fierbinte pentru a spala interiorul

Foloseste un mix din 50/50 otet alb si apa pe care sa il pulverizezi pe rafturile si pe peretii congelatorului. Apoi inmoaie un burete moale in apa fierbinte si curata cu atentie toate  suprafetele. 

 

5. Nu uita de interiorul usii si de garnituri

Cu acelasi burete inmuiat in apa fierbinte curata bine interiorul usii si garniturile de pe marginea acesteia. Sunt locuri in care se strange destul de multa mizerie si pe care de cele mai multe ori uitam sa le curatam cum trebuie.

 

6. Organizeaza alimentele pe categorii

Arunca toate alimentele care sunt foarte vechi si apoi organizeaza-le pe cele pe care le pastrezi astfel incat sa le gasesti cat mai usor. Scoate-le din pungile vechi si organizeaza-le in alte pungi sau caserole curate. Eticheteaza-le cu numele produsului si data initiala la care a fost congelat. Asaza fructele alaturi de fructe, carnurile unele langa celelalte si tot asa. Ai grija sa le lasi cat mai in fata pe cele pe care trebuie sa le ai la indemana.